Megjegyzés a használt akkumulátorok ártalmatlanításáról

Az alábbi megjegyzések azok számára készültek, akik akkumulátorokat vagy beépített elemekkel rendelkező termékeket használnak, és nem adják át azokat a nekik adott formában (végfelhasználók):

1. A használt elemek szabad visszaküldése

Az elemeket nem szabad a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Ön köteles a használt elemeket visszaküldeni, hogy a megfelelő ártalmatlanítás garantálható legyen. A használt elemeket önkormányzati gyűjtőhelyen vagy helyi kiskereskedőnél átadhatja. Az akkumulátorok forgalmazójaként is kötelesek vagyunk a hulladékelemek visszaküldésére, azzal a kötelezettségeinkkel, hogy visszakerüljünk a régi akkumulátorokhoz, amilyenek a mi új termékeink vagyunk. A fent említett típusú régi elemeket vagy vissza lehet küldeni nekünk megfelelő előre fizetett postai úton, vagy közvetlenül a feladó raktárunkba a nyomtatott címben megadott címre ingyenesen.

2. Az akkumulátor szimbólumok jelentése

Az elemeket egy áthúzott keréktárcsa jelképe jelzi (lásd alább). Ez a szimbólum azt jelzi, hogy az elemeket nem szabad a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. A 0,0005 tömegszázaléknál nagyobb higanytartalmú elemek esetében több mint 0,002 tömegszázalék kadmium vagy több mint 0,004 tömegszázalék ólom, a szeméttároló szimbólum alatt az adott szennyező anyag kémiai neve - ahol "cd" a kadmium, "Pb" "az ólom és a" Hg "a higanyra vonatkozik.