Elektromos és elektronikus berendezések - Információ a háztartások számára

Az elektromos és elektronikus berendezésekről szóló törvény (ElektroG) számos követelményt tartalmaz az elektromos és elektronikus berendezések kezelésére vonatkozóan. Itt a legfontosabbak.

1. A régi berendezések külön gyűjteménye

A hulladékgá vált elektromos és elektronikus berendezéseket hulladékkezelő berendezéseknek nevezik. A régi készülékek tulajdonosainak külön válogatást kell adniuk a nem rendezett települési hulladékokról. Különösen a régi készülékek nem tartoznak a háztartási hulladékba, hanem speciális gyűjtő- és visszatérő rendszerekben.

2. Elemek és újratölthető elemek

A régi készülékek tulajdonosai rendszerint el kell dobniuk a használt elemeket és akkumulátorokat, amelyeket a régi készülék nem tartalmaz, mielőtt azokat egy érzékelési pontra szállítanák. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a régi berendezéseket átadják a közüzemi hulladékkezelő társaságoknak, és azokat elkülönítik az újrafelhasználás céljából más régi készülékek számára.

3. A régi eszközök visszatérésének módjai

A magánháztartásokból származó régi készülékek tulajdonosai átadhatják őket a közüzemi hulladékgyűjtők gyűjtőhelyein, vagy a gyártók vagy forgalmazók által az ElektroG értelmében létrehozott gyűjtőhelyeken. A gyűjtési és gyűjtési pontok online listája itt található: https://www.ear-system.de/ear-verzeichnis/sammel-und-ruecknahmestellen.jsf

4. Adatvédelmi nyilatkozat

A régi eszközök gyakran érzékeny személyes adatokat tartalmaznak. Ez különösen az információs és távközlési berendezésekre vonatkozik, mint például a számítógépek és az okostelefonok. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden végfelhasználó felelős az ártalmatlanítandó hulladékkezelő berendezések adatainak törléséért.

5. Az áthúzott kerekes szemétgyűjtő szimbólum jelentése

Az elektromos és elektronikus berendezéseken rendszeresen feltüntetett áthúzott keréktárcsa szimbóluma

Keresztezett ládák a kerekeken

rámutat, hogy élettartamának végén az adott eszközt külön kell elszámolni a nem válogatott települési hulladéktól.