A sportolók, az idős emberek, akiknek fizikai kényelmetlenségük van, vagy akiknek munkája fizikailag igényes, az infravörös kabin tökéletes megoldás. Ez a visszajelzés újra és újra az ügyfeleinktől érkezik. Az infravörös kabin biztosítja a sportolóknak az izomzat gyors és egészséges helyreállítását, amit a keletkező hő okoz. Javasoljuk, hogy edzés előtt egy infravörös kabint is látogasson el, hogy az izmok felmelegedhessenek és pihenjenek. Ez jelentősen csökkenti az izomfájdalom vagy az izom sérülések kockázatát. Még akkor is, ha pár percig nyugtató melegséget adsz magadnak, a tested később megköszönni fogja.

Mivel ügyfeleink többször megkérdezik, mi a különbség az egyes kabinok között, itt ismét felsoroltuk az infravörös kabinokban található különféle fényszórókat.

 

 

 

Magnézium-oxid sugárzók

A magnézium-oxid-kibocsátókat a gyártási folyamatban bizonyos hosszúságú és U-alakúvá alakítják, így gyógyító infravörös frekvenciákat generálhatnak.

Általában ezek a kibocsátók nagyon magas minőségű rozsdamentes acél ötvözetből készülnek, ezért rendkívül hosszú eltarthatóságuk 25 év felett van.

A sugárzás 95% -os hosszú hullámú infravörös sugarakból (C sugárzás) és 5% közepes hullámú infravörös sugarakból áll (B sugárzás). A felszabaduló hő elsősorban a pihenésre szolgál, és ideális a stressz csökkentésére. Segít enyhíteni a feszültséget, a fejfájást vagy a fáradtságot. Az is pozitív, hogy ez a radiátor típus hozzájárul az immunrendszer javításához és javítja a vérkeringést.

 

Teljes spektrumú lámpák

Ahogy a neve is sugallja, ez a reflektorfény az infravörös sugárzás teljes spektrumát fedi le. A vörös fénykibocsátók neve is ismert.

A teljes spektrumú sugárzók, hasonlóan a kerámia kibocsátókhoz, egy rúdelem a rúd emitter kategóriájából. Ezeket a test célterületeinek szelektív besugárzására használják, és ideális külső hőmérséklet mellett 60 ° C-os belső hőmérsékletet hoznak létre. Míg a kerámia spotlámpák körülbelül 10-15 percet vesz igénybe, és az infravörös kabin felmelegítésére körülbelül 15-25 percig szén-dioxid-spotlámpák vannak, a teljes spektrumú spotlámpákkal ellátott szauna elméletileg nem igényel bemelegedési fázist. Míg az összes többi kibocsátó típus (magnézium / kerámia / szén) elsősorban a B – C kibocsátó területeken mozog, a teljes spektrumú sugárzó az A-tól C-ig terjedő sugár minden területét lefedi. Általában a teljes spektrumú radiátor sugárzásának összetétele 27% -os rövidhullámú sugárzásból áll

(A sugárzás), 58% közepes hullámú sugárzás (B sugárzás) és 15% hosszú hullámú sugárzás

(C sugárzás). Ezzel a keverékkel az infravörös sugarak a bőrbe 4-5 mm-re hatolnak át, ami biztosítja a terápiás hatást. Ezt a további mélységhatást olyan embereknek kell használniuk, akik az intenzív mélyhő hatására nagyfokú kényelmetlenséget és fájdalmat okoznak.

(Példák: izom / ízületi fájdalom / köszvény / reumás / arthritis)

Ha ilyen tüneteket szenved, kérjük, beszélje meg a kezelőorvos napi kezelésének időtartamát.

 

Kerámiai melegítők:

Hosszú és középhullámú sugárzás: A közepes hullám támogatja a test méregtelenítését.

A hő intenzívebbnek érzi magát, mint a magnézium-oxid kibocsátóknál.

A kerámia radiátor, más néven rúd radiátor, egy sugárzó elem, amely a test bizonyos területeinek pontos besugárzására szolgál. Ez azt jelenti, hogy a keletkező hő sugárzása viszonylag korlátozott pontra korlátozódik. A hőkoncentráció ezen tulajdonsága miatt a kerámia lámpák különösen alkalmasak a teljes spektrumú sugárzók mellett célzott terápiás célokra. kerámia fűtési ideális külső hőmérsékleten akár 60 ° C-os belső hőmérsékletet is eredményezhet. Ehhez általában kb. 10 - 15 percre van szükség, a szoba méretétől függően. Az elem sugárzó területei főleg az infravörös C-tartományban mozognak, és a B-tartomány egy részét is elérik.

Ez a kompozíció általában a következőképpen oszlik meg: 22% B sugárzás és 78% C sugárzás.

 

Carbon Panel melegítők

A szénfelületi fényszórók alacsony hőmérsékleten nagy sugárzó felülettel rendelkező fűtőlemezek. A benne elhelyezett hőlemezek a C tartományba eső kibocsátásokat generálnak. Az állandó sugárzásnak köszönhetően ideálisak az izmok mélyebb pihenésére. A felületi fényszórók legfontosabb előnye, hogy az alacsony felületi hőmérséklet 35 ° C és 60 ° C között van. Így a közvetlen falra vagy a reflektorfényre támaszkodva, valamint a lábak közvetlen parkolóhelye (ha van) égés nélkül lehetséges. Ezért a szén-dioxid-kibocsátókat is értékelik a szülők, akik gyermekeikkel együtt használják az infravörös kabint.

 

Teljes spektrumú lámpák

Dual-Therm

Az infravörös kabinok a Dual-Therm kombinált radiátor típusokkal rendelkeznek, például egy szénfelületi radiátor van felszerelve a borjú- és padlóterületen, valamint egy teljes spektrumú radiátor a hátsó és oldalsó területen. A különböző radiátorok különféle hatásai és előnyei tehát egyetlen hőfülkében vannak kombinálva.